151 Re: Generalno o A reprezentaciji 15.11.09 19:09
samko74
Pro-senior
Evo juce nisam htio vrele glave nista da pisem , pa cu sad kad sam se naspavao i kad je prosao dan nakon jedne historijske tekme u portugalu a pred ovu bas odlucjucu mega historijsku tekmu u zenici.Sta reci , poraz od 1-0 ne bi bio bolan da su portugalci stvarno bili bolja ekipa , ili ekipa sa vise sansi ili ekipa koja je nadigrala bosnu , pa bi covjek rekao ok zasluzeno smo izgubili.Ali poslije dvije precke i jedne stative to se nikako ne moze reci da je bio pravedan rezultat.Nesto takodje razmisljam kako je naprimjer ta FIFA isla u korist "velikih" jer smo im vec poludirigovanim zrijebom odredile "male" zemlje protiv kojih ce igrati u barazu.I onda i pored takve "nepravde" desi se i to da hebena sreca ali bas velika doza srece bude na strani bas tih "velikih" a protiv onih "malih" .Tipican primjer i dokaz tome su obje kvalifikacione tekme juce portugal-bosna i irska -francuska.Gdje su i irci i bosanci imali 100% izglednije sanse za davanje gola ali su francuzi dali gol nakon nekog bezveze suta anelke koji mozda ne bi ni pogodio okvir gola da slucajno ta lopta se nije odbila od noge jednog irca , zatim od stative i u gol.Eto peha bas kao kod nas gdje dva nasa igraca u 5 sekundi pogadjaju prvo precku pa onda stativu.Ja se kladim kad bi dzeko sad namjerno gadjao da opet onako pogodi precku glavom od zemlju da je nebio pogodio ni nakon 10 onakvih centarsuteva ali eto juce kad je bilo najpotrebnije nam da zabijemo , kad smo skoro svi vec vidjeli loptu u golu , ono se desi precka pa onda jos i stativa.Zbilja nevjerovatno, ja neznam da sam ikada nesto onako slicno vidio u svom zivotu a pogotovo da se desi u tako vaznoj i bitnoj utakmici gdje jedan gol u gostima skoro duplo znaci.Znam ja da se utakmica zavrsila i 1-1 da opet ne bi nista bilo sigurno al bilo bi nam mnogo lakse znajuci da mozemo odigrati kuci i 0-0 i opet proci dalje a sad ni 1-0 pobjeda nam nije garancija a pogotovo ni pobjede 2-1 ili 3-2 nego mora biti 2 razlike.
Ja vidim srecu u nesreci bas to sto je muratovic dobio drugi zuti pa ga ciro ne moze uvrstiti u prvih 11 i vidim nadu u tome sto ce nasi mladi igraci dobiti priliku na pozicijama sredine terena koju su drzali rahimic i muratovic.A tako i treba jer je to nasa buducnost i oni ce nositi nas teret u svim iducim kvalifikacijama i mozda je bas tako moralo biti , bas neka sudbina da oni nosi teret u mega historijskoj tekmi i mozda ce bas oni donijeti tu prevagu , gdje ce naprimjer rasteretiti misimiovica i gdje cemo moci portugalce stisnuti ksao turke u prvom poluvremenu u zenici gdje je go visio u zraku.Ako se to zbilja desi onda vjerujem u rezultat koji ce nas odvesti na SP , mozda je sve tako moralo biti i sa tim da nismo imali srece u portugalu jer ce nas mozda ipak posluziti kad bude najpotrebenije jer nikad se nezna ako bude 1-0 za nas i dodju penali tad ce sreca ipak biti najpotrebnija.Sretno BiH ako i ne prodjemo vi ste moj ponos a nadam se i svih nas bosanaca i hercegovaca , ja znam jedno kako god se zavrsi ova tekma , igra ce se i dalje a mi imamo jednu repku za koju znamo da ce igrati vaznu ulogu u evropskom fudbalu bar sljedecih 8-10 godina jer nam je tim zbilja mlad tim.
Ja vidim srecu u nesreci bas to sto je muratovic dobio drugi zuti pa ga ciro ne moze uvrstiti u prvih 11 i vidim nadu u tome sto ce nasi mladi igraci dobiti priliku na pozicijama sredine terena koju su drzali rahimic i muratovic.A tako i treba jer je to nasa buducnost i oni ce nositi nas teret u svim iducim kvalifikacijama i mozda je bas tako moralo biti , bas neka sudbina da oni nosi teret u mega historijskoj tekmi i mozda ce bas oni donijeti tu prevagu , gdje ce naprimjer rasteretiti misimiovica i gdje cemo moci portugalce stisnuti ksao turke u prvom poluvremenu u zenici gdje je go visio u zraku.Ako se to zbilja desi onda vjerujem u rezultat koji ce nas odvesti na SP , mozda je sve tako moralo biti i sa tim da nismo imali srece u portugalu jer ce nas mozda ipak posluziti kad bude najpotrebenije jer nikad se nezna ako bude 1-0 za nas i dodju penali tad ce sreca ipak biti najpotrebnija.Sretno BiH ako i ne prodjemo vi ste moj ponos a nadam se i svih nas bosanaca i hercegovaca , ja znam jedno kako god se zavrsi ova tekma , igra ce se i dalje a mi imamo jednu repku za koju znamo da ce igrati vaznu ulogu u evropskom fudbalu bar sljedecih 8-10 godina jer nam je tim zbilja mlad tim.