Konaković novi direktor reprezentacije!
Sastanku, na kojem sam sa Imamovićem dogovorio saradnju, prisustvovao je i Elmedin Konaković, bivši direktor Bosne kojeg sam zamolio da se uključi u rad jer dobro poznaje košarkaše i prilike u našoj košarci, kaže Sabit Hadžić
Najuspješniji bh. košarkaški selektor ponovo će na klupu A tima. Sabit Hadžić vodio je svoje izabranike na tri Evropska prvenstva, 1997. u Španiji, 1999. u Francuskoj i 2001. u Turskoj, a sada će, u svom drugom mandatu, imati priliku biti na čelu našeg tima na “Eurobasketu 2011” u Litvaniji.
Protivnici u kvalifikacijama bit će Velika Britanija, Mađarska, Makedonija i Ukrajina, ali i očajno stanje u KS BiH, te ambivalentan odnos države prema svojoj državnoj reprezentaciji. Zbog toga će Hadžić imati mnogo posla.
“Sastanku, na kojem sam sa Nihadom Imamovićem načelno dogovorio saradnju, prisustvovao je i Elmedin Konaković, bivši direktor Bosne ASA BHT i novi direktor bh. selekcije, kojeg sam zamolio da se uključi u rad jer dobro poznaje košarkaše i prilike u našoj košarci. Osim Konakovića, sigurno je da ćemo uključiti još neke ljude koji su spremni raditi za dobrobit našeg A tima”, istakao je Hadžić.