51 Re: Naši fudbaleri u inostranim ligama 27.09.09 18:59
samko74
Pro-senior
Pa i u jnjega niste vjerovali sve sl;ucajno a vidi covjeka.
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5
samko74 (citat):Pa i meni je vedo drazi jer ga jednostavno poznajem duze nego mnogi posto je ovdje igrao i nastupao za st louis college i davao golove kao niko dotada i postavljao rekord za rekordom i dok su se odavde za bosnu slale poruke da imamo izvanrednog talentiranog napadaca , rodjenog strejlca naravno svi su to sa nevjericom prihvatali sve dok jednom trener malde repke Zubanovic nije dosao i obisao ove bosansko-americke talente i na licu mjesta se uvjerio u njihov a tako i vedin kvalitet.Odmah poslije njegovog povratka iz amerike istog tog ljeta vedo prvo pocinje nastupati za mladu repku a poslije toga i pravi ytransfer u PSG preko Halilhodzica ustvari Hadzifejzovica dalje svi znate kako je bilo.Pa zbog svega tog nzajuci kako je islo sa vedom i kako je odavde "nas" dijasporac iz st louisa i sva mu je familija ( otac, mati i sestra) jos uvjek zive ovdje u st louisu tako da ga i ostali bosanski gradjani st louisa medju kojima sam i ja posebno dozivljavamo i ponosimo se posebno njime jer mi bosanci st louisa smo uvjek u njega vjerovali kad su ga mnogi otpisivali i kad je prelazio iz PSG u drugoligasa dijona i kad je iz dijona odlazio za Achen i poslije njegove ove zadnje povrede , mi smo uvjek znali i vjerovali ko je Vedo Ibisevic i kakav je to igrac i da se nikada nece predavati do zadnjeg kapi krvi i znoja borice se za svoju zemlju mada mu se to sve tek vide kad daje golove mada on i bez golova pruza odlicne partije koji neki "strucnjaci" to nikada ne vide.Jedino vide ovako kad vedo zabije hatrick onda kazu bravo vedo majstore , al vedo opet moze biti da sljedecih 10 kola ne zabije nijedan gol opet za nas bosance iz st louisa bice nas ponos i dika zauvjek mi smo uz vedu ibisevica.On je osvjetlao prije svega obraz nas bosanaca koji ovdje zivimo pa onda svih ostali.
Dzeku naravno volim takodje kao i sve nase reprezentativce al vedo je vedo, on je poseban i za njega je posebno mjesto u nasim srcima.
ipetm (citat):I ja se slazem da treba otici u englesku a posebno u Arsenal jer Wenger forsira mlade igrace,mada sumnjam da ce ga dovesti zbog toga sto su doveli Chamakha,sto znaci nema vise para,jedino ako puste Fabregasa.
ipetm (citat):Zec sutra potpisuje za Genclerbirligi?
Prema neslužbenim informacijama Zec i Šibenik trebali bi podijeliti 900 hiljada eura od odštete, dok bi bh. reprezentativac godišnje zarađivao oko milion maraka
Ermin Zec, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine na sutrašnjem okupljanju našeg državnog tima u Štokholmu, trebao bi doći iz Turske i to kao igrač Genclerbirligija!
Tako bar pišu hrvatski mediji. Marko Karađole, predsjednik Šibenika za Index je potvrdio da će se sutra finalizirati pregovori sa Turcima.
“Privodimo kraju neke detalje, ali to bi trebalo biti to - Zec bi trebao karijeru nastaviti u Turskoj”, rekao je Karađole, dodavši:
“Ne želim pominjati finansijski dio cijele priče. To neka ostane poslovna tajna. Mi smo u svakom slučaju zadovoljni”.
Prema neslužbenim informacijama Zec i Šibenik trebali bi podijeliti 900 hiljada eura od odštete (iako se ranije pominjala cifra od 2,5 miliona eura!), dok bi bh. reprezentativac godišnje zarađivao oko milion maraka. Takođe, i njegov matični klub, bugojanska Iskra, dobit će svoj dio kolača, u visini od 100 hiljada eura.
muhovic (citat):ipetm (citat):Zec sutra potpisuje za Genclerbirligi?
Prema neslužbenim informacijama Zec i Šibenik trebali bi podijeliti 900 hiljada eura od odštete, dok bi bh. reprezentativac godišnje zarađivao oko milion maraka
Ermin Zec, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine na sutrašnjem okupljanju našeg državnog tima u Štokholmu, trebao bi doći iz Turske i to kao igrač Genclerbirligija!
Tako bar pišu hrvatski mediji. Marko Karađole, predsjednik Šibenika za Index je potvrdio da će se sutra finalizirati pregovori sa Turcima.
“Privodimo kraju neke detalje, ali to bi trebalo biti to - Zec bi trebao karijeru nastaviti u Turskoj”, rekao je Karađole, dodavši:
“Ne želim pominjati finansijski dio cijele priče. To neka ostane poslovna tajna. Mi smo u svakom slučaju zadovoljni”.
Prema neslužbenim informacijama Zec i Šibenik trebali bi podijeliti 900 hiljada eura od odštete (iako se ranije pominjala cifra od 2,5 miliona eura!), dok bi bh. reprezentativac godišnje zarađivao oko milion maraka. Takođe, i njegov matični klub, bugojanska Iskra, dobit će svoj dio kolača, u visini od 100 hiljada eura.
..ovo je ako se ne varam 2.ligas Turske...a gdje nadje da tu predje...e hoce se dobro provest...
Idi na stranicu : 1, 2, 3, 4, 5